Index

Presentació

Teràpies Naturals
Teràpies manuals
Mètodes osteopàtics
Naturopatia
Teràpies energètiques

Tractaments

Aparells
Xec Obsequi

Estètica Terapèutica

Escola

Enllaços

On som

  MÈTODES OSTEOPÀTICS
   
 

Teràpia Craneosacral

A finals del segle IXX el Dr. Sutherland va descobrir i investigar el Sistema Sacrocraneal (del sacre al crani) que està format per les meninges, tres membranes que envolten l’encèfal i la medul·la espinal fins al sacre i s’estenen fins als nervis, al seu interior circula el líquid cefaloraquidi (LCR). Tot el conjunt constitueix un sistema hidràulic semiobert.

La circulació del LCR provoca una pulsació de 6 a 12 cicles per minut que es denomina Moviment Respiratori Primari que es considera com el batec primordial de la vida i es transmet a tots els sistemes i estructures del organisme, te funcions auto reguladores del sistema vital. El seu descobridor el va anomenar "Alè de Vida".

Aquest moviment és "escoltat" pel terapeuta que treballa establint un contacte manual molt subtil sobre el cos del pacient per a identificar bloquejos i desequilibris. Es fan servir tècniques manuals delicades, subtils moviments que permeten alliberar les àrees bloquejades i alleujar les pressions que es puguin estar exercint sobre l'encèfal i la medul·la espinal, restablint l'equilibri.

A partir de 1970, el Dr. John Upledger va crear la Teràpia Craneosacral, tal i com la coneixem avui, aportant les tècniques per a avaluar i tractar tot el sistema.

Aquesta teràpia és suau i segura. Pot aplicar-se a persones de totes les edats, especialment indicada en tractaments a nadons i gent gran fins i tot en casos d'extrema fragilitat.

Documents Teràpia Craneo-sacral    Curs de Teràpia Craneo-sacral

 

Alliberament Somato-Emocional

Les emocions “marquen” el cos. Quan no poden ser integrades o transferides, es somatitzen i passen a residir, en forma de quists energètics o emocionals, en determinats teixits del organisme, provocant canvis tant físics com de comportament.

Aquesta teràpia està basada en la escolta i localització d’aquests punts, ajudant al seu alliberament espontani per part de la persona tractada.

 

Manipulació Visceral

Les vísceres, en estat de salut, presenten moviments sincronitzats entre sí i amb la resta d’estructures de l’organisme formant un sistema funcional que es manté estable i harmoniós. Quan es presenten disfuncions en algun punt per adherències, desplaçaments, sobrecàrregues, etc. aquestes tenen tendència a afectar a les estructures i òrgans vinculats, provocant un desajust en cadena, de manera que una petita incidència inicial pot provocar un desequilibri greu amb el pas del temps.

A través d’una suau pressió manual s’aconsegueix "escoltar" i corregir la posició dels òrgans i estructures annexes a fi de reequilibrar els seus ritmes i portar-los a les seves posicions de funcionament òptim.

Aquesta tècnica ha estat desenvolupada per el Dr. Jean-Pierre Barral  a Grenoble (Suïssa)

 

Osteopatia Estructural

La Osteopatia estudia els desequilibris biomecànics, estructurals, funcionals i especialment els trastorns del sistema múscul-esquelètic.

Aquest mètode existeix des de temps antics, empleat pels "pares" de la medicina (Hipócrates, Galeno, Avicena, etc.). A els Estats Units, A. Taylor Styll (1828) li va donar una orientació més moderna i conforme a les ciències de la salut actuals.

L’objectiu de la Osteopatia és ajudar a que el cos corregeixi les seves patologies i desequilibris. La seva base teòrica és: "la estructura governa la funció"

Entre les aplicacions més comuns i eficients estan els dolors musculars i ossis, els problemes digestius, hepàtics, circulatoris, respiratoris, nerviosos, endocrins i trastorns psicosomàtics.

Un cop localitzada la lesió, s’aplica una tècnica manual especifica d’estirament, massatge o ajust sobre les parts afectades, per que recuperin la posició i els moviments normals.

 

Tractament del ATM (Articulació temporal-mandibular)

Es un tractament especialitzat de la osteopatia cranial en el que es treballa sobre tots els ossos cranials i les seves articulacions, especialment la que uneix la mandíbula amb la resta del crani, també la llengua i l’interior de la cavitat bucal.

Aquesta tècnica ens permet tractar un gran nombre de disfuncions.

    Prognatisme facial (mandíbula en posició avançada)

    Problemes de masticació i deglució.

    Grinyolar i/o estrènyer les dents

    Mala oclusió dental

    Masticació unilateral

    Masticació compulsiva (mossegar-se les ungles, menjar pipes, chiclet, etc.)

    Mossegades repetitives als llavis, llengua o interior de la boca.

    Mala articulació del ATM (soroll al moure la mandíbula)

    Hàbits linguals(problemes de parla)

    Dolor facial, d’oïda, coll o globus ocular.

    Neuràlgia de Trigemin (dolor facial agut)

    Acúfens (sorolls a l’oïda)

    Migranyes

Aquest tractament es pot aplicar a qualsevol edat, però està especialment recomanat en nens petits perquè en ells es més fàcil corregir les disfuncions de forma permanent.

       
Des de 1987